VUČIĆ SE PRAVI LUD: „Potrebni su nam dobri odnosi sa Bošnjacima, ali ONI sebe predstavljaju kao žrtve i ne žele…“

Bosnor.com

„Ideja o promijeni imena Republike Srpske nije odgovorna i nije ozbiljna i pokazuje određenu nervozu“, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na BN TV

“Ta ideja je naišla na osudu kod svih zapadnih zvaničnika”, kazao je Vučić, navodeći da se radilo tokom neformalnih susreta u vrijeme njegovog boravka u Davosu.

Vučić kaže da prati šta se dešava u BiH. Na novinarsku konstataciju da je u Republici Srpskoj popularan, Vučić je odgovorio da jeste kod Srba, koji vide Srbiju kao značajan oslonac Republici Srpskoj.

“Smatram da su nam potrebni dobri odnosi sa Bošnjacima, ali njihovi zvaničnici neće to da čuju i prave grešku kakvu smo mi pravili do 90-ih. Sebe predstavljaju kao žrtve bez želje da se razgovora o sadašnjosti i šta treba da rade u budućnosti smatrajući da zbog žrtve koju su podnijeli tokom posljednjeg sukoba imaju pravo da i drugima odrede šta je interes… Ako ne kažete šta oni govore napašće vas iz svog oružja. Ja nisam ni jednu riječ rekao ni Džaferoviću niti bilo kome drugom na sve njihove izjave…“, kazao je Vučić.

No, Vučić, naravno, nije rekao ko je najviše doprinio da Bošnjaci i Hrvati budu najveće žrtve u ratnim razaranjima, no, to od njega svakako nikada nećemo čuti.

(SB)


Bosnor.com

Komentariši