Vučić o ukidanju RS-a: Onaj ko pokušava da ukine nešto protiv volje srpskog naroda

Bosnor.com

Onaj ko pokušava da ukine Republiku Srpsku osim što čini nešto protiv volje srpskog naroda, taj koji bi to da radi ne želi dobro miru i stabilnosti na Balkanu, pričao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Predsjednik Sbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju nove COVID bolnice u Kruševcu da će u naredna dva ili tri dana u Srbiju stići 5.000 doza Pfizerove vakcine i da će prvo biti vakcinisani stariji od 75 godina koji žive u domovima za stare, javlja Anadolu Agency (AA).

Vučić je rekao da veruje da će Evropska unija dozvoliti nabavku vakcina za Zapadni Balkan i da će poštovati dogovor i da će u prvom kvartalu naredne godine Srbija dobiti dodatne, nesmanjene količine vakcine od 340.000 doza.

On je rekao da se ruska vakcina još ispituje, da se čeka još deo dokumentacije i da se nada da će uskoro biti donijet sud o vakcini, a da se uskoro očekuje i kineska vakcina.

“Stiže i ‘Moderna’, verujem i AstraZeneca. Sve ćemo da nabavimo u skladu sa mogućnostima, jer je ključno da ljude vakcinišemo, da obezbjedimo zdravlje građana Srbije i da nam ekonomija funkcioniše”, rekao je Vučić.


Bosnor.com

Komentariši