VUČIĆ: “Hoću da kažem i vama Bošnjacima, čuo sam se sa Erdoganom i rekao mu da…”

Bosnor.com

Vučić je obišao dvije tutinske škole rekonstruisane sredstvima Vlade Srbije i susreo se s lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je tokom današnje posjete Tutinu najavio da će država Srbija ulagati u razvoj infrastrukture ovog kraja, dovesti investitore i rekonstruisati sve objekte javne namjene u ovom gradu.

Tokom kampanje “Budućnost Srbije” i obilaska Raškog okruga, Vučić je obišao dvije tutinske škole rekonstruisane sredstvima Vlade Srbije i susreo se s lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Vučića je ispred Tehničke škole dočekalo nekoliko stotina građana, a on im je obećao da će im izgraditi autoput, put i bolnice. Najavio je da će Republika Srbija rekonstruisati sve objekte javne namjene u Tutinu i da je cilj da se u ovaj kraj dovedu investitori.

“Hoću da kažem i vama Bošnjacima i Srbima i svima koji su ovdje prisutni. Mi ćemo da čuvamo mir i nećemo da pravimo razlike među ljudima, nikakve. Tutin mora da ima najbolje puteve, da ima pristup svemu što imaju svi drugi u Srbiji. Radićemo da dovedemo jednog dobrog investitora, a ne da se oslanjate samo na svoje ljude koji rade u zapadnoj Evropi”, rekao je Vučić.

alt

Građanima Tutina je prenio da se, kako je kazao, prije neki dan čuo s Recepom Erdoganom i rekao mu da dolazi u Tutin.

“Dogovorili smo se da uskoro dođemo zajedno zbog novog puta do Novog Pazara”, istakao je on.

Vučić je poručio građanima Tutina da će putem do Novog Pazara koji će se graditi ove godine, ali i autoputem preko Pešterske visoravni ka Crnoj Gori, biti povezani sa autoputevima koji će ih voditi, kako je podvukao, i u Beograd i u Sarajevo.

On se zahvalio svim ljudima koji rade u evropskim zemljama što svoj novac ulažu u Tutin i kazao da se niko ne raduje odlasku ljudi iz Tutina u inostranstvo ili druge gradove u regionu.

alt

“Radujemo se da ostanete na svojim ognjištima ovdje, da živite ovdje i da imate budućnost za svoju djecu. Potrebno nam je da razumijete da se borimo da živite svoj na svome i da planirate budućnost ovdje u Tutinu. Tutin bez vas, koji ste ovdje rođeni, ne vrijedi ništa i nikome. Hoćemo da budete ovdje i živite pristojnim životom i da vaša djeca imaju budućnost. To je naš najvažniji cilj.”


Bosnor.com

Komentariši