Tragovi licemjerstva: Premijer KS tražio od Doma naroda FBiH da mu odobri isplatu paušala od 630 KM

Bosnor.com

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, samo dana nakon što je Skupštini KS predložio ukidanje paušala kantonalnim zastupnicima, zatražio je od Doma naroda Parlamenta FBiH da mu u narednom periodu isplaćuje, vjerovali ili ne, paušal, piše portal Klix.ba.

Do imenovanja novog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH premijer Kantona Sarajevo Edin Forto nastavit će obnašati dužnost delegata u federalnom organu zakonodavne vlasti.

On je 9. januara 2019. godine podnio Administrativnoj komisiji Doma naroda Parlamenta FBiH zahtjev za odobravanje isplate paušala koji iznosi 630 KM i to od 1. januara 2019. godine.

“Ovim putem Vam se obraćam sa zahtjevom da mi se odobri isplata paušala s obzirom na to da nije došlo do konstituisanja novog Doma naroda nakon izbora iz oktobra 2018. godine i da ću, dok se to ne desi, nastavljati obavljati funkciju delegata”, napisao je Forto.

Ovaj potez ni bi bio sporan da predsjednik Vlade Kantona Sarajevo ne prima premijersku plaću i da nije 10. januara 2019. godini dostavio Skupštini KS Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Kantona Sarajevo, a kojim se traži ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima u iznosu od 580 KM.

Klix.ba


Bosnor.com

Komentariši