Svakodnevnica majke dvoje djece izgleda upravo ovako

Bosnor.com

Marija Gorbunova podiže dvoje djece, ali i pored toga ona nekako stiže i da nam dočara svakodnevnicu jedne majke. U njenim ilustracijama pronalazimo savršen balans između stvarnog porodičnog života i karikiranih dječijih prohtjeva i vremena njihovog odrastanja.

“Naša ‘soba za meditaciju’ više nije neprobojna tvrđava. Mira je već dovoljno teška da ih sama otvori, a da ne pominjem Juru koji stalno stavlja prste u ključaonicu, vjerovatno pokušavajući da me izvuče odatle.”

“Gledajući moje ilustracije, vjerovatno mislite da moja djeca stalno plaču. Upravo tako. Mira je odrasla i više se ne budi tokom noći, ali Jura se redovno budi, testirajući naše strpljenje. Uspavanke, hrana i zvuci kiše su jedina oružja koja koristimo u ovoj borbi. Naravno, majka je ta koja radi noćne smjene. Naravno, moći će da se odmori tokom dana. Ili vikenda. Ili kroz deset godina.”

“Moja djeca viču i plaču konstantno, ne smiruju se čak ni tokom letova.”

“Zdravo! Na današnjem meniju je brokoli, pasta i kompot od bobica. Možete ih naći i ispod stola, samo u manjim porcijama. Ako ste za nešto neobičnije kombinacije, možete da uživate u kokicama sa ribljim sosom koje kuvar priprema ispod jastuka.”

“Ako ste mama koja zna da se koristi današnjom tehnologijom, nemojte ponavljati moje greške. Nekoliko mjeseci prije nego što sam rodila prvo, željela sam da za svoje dijete koristim samo najbolje stvari, pa sam zato kupila 10 pelena koje se mogu koristiti više puta. Bile su to italijanske pelene, koje su koštale dosta novca. Ipak, ispalo je da su prilično neudobne, te je zato moj suprug morao da ode po nove – obične.”

“Veoma sam srećna kada moje ilustracije imaju više lajkova od mojih selfija.”

“Često ih vodim u kupovinu. Mira je već naučila da se najbolje grickalice nalaze u izlogu. Pročitala sam svaku moguću knjigu i isprobala svaki metod, apsolutno ništa ne pomaže. Uvijek se dešava isto – zapitkivanje, vikanje, plakanje. Nekada histerično skače i prije nego što uđemo unutra. Jednom prilikom je sjela u baru i odbijala da ustane sve dok ne pristanem da je povedem sa sobom. Ne obraćajući pažnju, krenula sam u pravcu kuće, iako sam bijesnila iznutra. Prolaznici su bili šokirani. Starije gospođe su me prekorile, a jedan dečko je čak i pokušao da pomogne Miri da ustane. Trenutak prije nego što joj je prišao, Mira je skočila i potrčala ka mami. Ipak, na kraju sam morala da je odvučem do kuće. U ovakvim trenucima, i vi želite da skočite u baru i izbacite sve iz sebe.”

“Ove godine, moja kuhinja je postala privremeni bar. Upoznata sam sa svim mušterijama i njihovim narudžbinama. Gospodin u crvenoj majici će tražiti pšenično pivo i nikada neće odbiti knedle. Crvenokosa će bezalkoholni Pinja Kolada koktel i iako voli knedle, radije će vafle ili kukuruzne štapiće. Gospodin desno, koji jedva stoji na svojim nogama, uvijek pije jednu za drugom dok ne utone u san. Njemu se prašta, naravno, jer radi noćne smjene i ustaje u 5 časova.”

– Serjoža, rekla sam ti da im obučeš nešto lijepo.

– Odlično izgledaju, u čemu je problem?

“Uvijek isto. Prvo se potroši čitav sat na biranje garderobe, a zatim slijedi oblačenje. Nakon toga, treba uhvatiti jedno dijete, pa ga obući. Zatim drugo. Dok oblačim drugo, prvo je već stiglo da uneredi svoje pantalone. Dok ga vodite u kupatilo, ovo drugo počinje da se znoji, vi počinjete da se znojite, muž počinje da viče. Ako si tako pametan, obuci ih sam!”

“Sa svakim novim danom dolazi i nova istraga – ko lomi tanjire, ko rastura smeće, ko lomi redom po kući… Imamo dva dežurna krivca – psa i Juru, jer Mira ima savršen alibi – niko je ne može odvojiti od crtanih filmova.

“Uspijevam da se nosim sa njihovim ludačkim naletima energije dajući im časove plivanja u trajanju od 40 minuta. Dok oni prave pjena parti, ja odgovaram na komentare na Instagramu, sve vrijeme gledajući kako prosipaju moje skupocjene šampone. Kada su Mira i Jura zajedno na tako malom prostoru, niko nije bezbijedan, pa čak ni pas.”

“Šta se desi kada zaboravite da zatvorite vrata od kupatila?”

Konačno saznajemo kako izgledaju u stvarnom životu!


Bosnor.com

Komentariši