Stavite štipaljku na uho, držite je 1 minut i riješićete jedan ozbiljan zdravstveni problem

Bosnor.com

Akupunktura je dio tradicionalne kineske medicine. A vjerovali ili ne vaše uho je puno akupunkturnih tačaka za koje su znali Persijanci, Egipćani, i Grci. Pedesetih godina prošlog vijeka počinje njena primjena u modernoj Evropi.

Inače, ova vrsta akupunkture se vezuje i za ime francuskog lekara P. Nogiera. Tako što je posmatrao ožiljke pacijenata koje su narodni ljekari nekada liječili od išijasa, on je došao do zaključka da na ušnoj školjci postoje refleksne zone koje odgovaraju tačno određenim dijelovima tela. On je uho video kao jednu vrstu zasebnog mikrosistema.

Po ovom ljekaru, ušna školjka je kao obrnut položaj fetusa u stomaku majke. Glava je na dnu uha, stopala na vrhu a tijelo između.

To je glavni princip kojim se rukovode stručnjaci. Ali, šta ako bi vam rekli da vam i nije potreban stručnjak da se riješite nekih problema koristeći iste te principe i štipaljku – običnu, plastičnu štipaljku za veš.

To su oni predmeti koje svi imamo po kući, ali pojma nemamo za šta sve mogu da posluže. Nešto slično možemo da tvrdimo i za oblik naših ušiju. One su nam veoma važne jer sa njima čujemo, ali vam isto tako mogu pomoći i da se riješite određenih zdravstvenih problema. Tj. nervni završeci na njima i kako postupate sa njima mogu pomoći vašem zdravlju.

Možete staviti štipaljku na određeni dio vašeg uha. Osetićete veliko olakšanje.

To se zove refleksologija, a tu tačku ne morate da pritiskate rukama nego koristite štipaljku. Tu, na uhu, postoji ukupno šest tačaka, a svaka služi za određeni deo tela.

Tu se nalaze nervni završeci koji su spojeni sa centralnim nervnim sistemom. Izvršite pritisak na neku od tačaka i rešite neki problem. Barem imate šansu da ga riješite.

Kako ovo radi?

1. Leđa i ramena – kada izvršite pritisak na najvišu tačku na uhu vi djelujete na leđa i ramena. Svakoga dana po minut pritiska i riješićete se napetosti.

2. Organi – unutrašnjost tijela – Kada izvršite pritisak na ovu tačku trebali biste da olakšate nelagodnost koju osjećate u stomaku.

3. Zglobovi – Smanjuje bol i otečenost zglobova.

4. Sinusi i grlo – Kada ne možete da spavate ili vam je nos zapušen.

5. Varenje – Ako štipaljku stavite na dio tik iznad ušne resice možete se rešiti bolova u stomaku i poboljšati varenje. Može da služi i kao prevencija.

6. Glava i srce – Pritisak na resice doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava bol u glavi, rješava migrene, itd.


Bosnor.com

Komentariši