Sebija Izetbegović: Strahujem li od smjene? Ma dajte molim vas, samo jednog se bojim!

Bosnor.com

Prije početka zvaničnog dijela press konferencije, kada je ušla Sebija Izetbegović, na noge su ustali prisutni zaposlenici u amfiteatru te je gromoglasnim aplauzom pozdravili.

Izetbegović je u par navrata u toku press konferencije imala verbalne okršaje s novinarima, a “njeni” radnici su joj pružali ogromnu podršku. Na pitanje novinara FACE televizije, kako komentariše neusvajanje izvještaja o radu KCUS-a u Skupštini Kantona Sarajevo, i strahuje li od moguće smjene, Izetbegović je odgovorila:

”Ja se samo jednog bojim….. Od smjene ne strahujem, a Skupština Kantona Sarajevo me ne može ni smijeniti jer to radi federalni parlament i premijer.”

Tokom prezentiranja izvještaja o radu te zdravstvene ustanove u 2017. godini, ali i dajući podatke iz 2018. godine istaknula je da su gotovo svi programi bilježili povećanje rada, ali zabilježen je smanjen broj pacijenata za klinike primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

“U 2018. godini liječeno je 47.900 bolesnika, a ostvaren je i porast broja pruženih usluga na nekoliko klinika, izvršeno je 17.479 operacija, a urađena je i 6.961 ambulantna operacija te je pruženo 46.415 usluga hemodijaliznog tretmana i 274.131 fizikalna terapija”, kazala je između ostalog Sebija Izetbegović.


Bosnor.com

Komentariši