San koji košta 25.000 eura mjesečno – Inzko prespavao govor Bogića Bogićevića

Bosnor.com

Na fotografiji se vidi kako je Inzko, ruku prekrštenih na grudima, utonuo u blaženi san tokom javnog komemorativnog skupa, zbog čega su ga neki prozvali “kamenim spavačem”.

Najčvršći dokaz da međunarodna zajednica mirno spava u Bosni i Hercegovini i da je njeni problemi ne dotiču, ponudio je visoki predstavnik UN u BiH Valentin Incko, piše portal “Istinito.com“.

“San koji košta 25.000 eura mjesečno…”, “Kako je usnula međunarodna zajednica u BiH”, “Izražava zabrinutost sklopljenim okicama”, “I ja bih mirno spavao da mi je njegova plata”, “Čovjek ima ugovor sa Dormeom” – samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Inzko je prespavao gotovo cijeli govor Bogića Bogićevića, predratnog člana Predsjedništva SFRJ iz Bosne i Hercegovine.

Fotografija je nastala u Narodnom pozorištu u Sarajevu, tokom zajedničke komemorativne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i opštinskih vijeća sa područja Kantona Sarajevo, povodom obilježavanja 05. februara – Dana sjećanja na sve poginule građane Sarajeva u periodu 1992-1995. godina i 25. godišnjice stradanja građana na pijaci Markale, piše Istinito.com.


Bosnor.com

Komentariši