SAMER REŠIDAT: ,,Hoće li Dodik ići u uzvratnu posjetu obljetnice Bljeska i Oluje? Ako ne zbog Del Vechia, onda zbog Čovića…”

Bosnor.com

Gospodine Čoviću, vidimo se na prijamu za Dan nezavisnosti BiH, poručio je Rešidat lideru HDZ-a BiH.

Potpredsjednik Demokratske fronte Samer Rešidat na svojoj Facebook stranici je dao komentar o obilježavanju 9. januara u Republici Srpskoj. Njegov komentar prenosimo u cjelosti:

– Neki dan su me pojednici kritikovali kada sam napisao da ..”Dok je Čovica u političkom životu BIH, nama nema napretka…Ako stvarno želi da pomogne Hrvatima i BiH, onda neka se povuče iz političkog života i ode u političku penziju!“

Nakon proslave 9. siječnja mislim da ima vrlo malo onih koji se sada ne slažu sa mnom. Kako vidim i Dodika je angažovao da ga “spašava” pa me veoma zanima hoće li Dodik pohoditi u uzvratnu posjetu obljetnice Bljeska i Oluje. Ako ne zbog ambasadora Del Vechia, onda zbog Čovića.

Pošto voli obilježavati obljetnice, u cilju pomirenja, za početak da ga podsjetim da je prva koja je po kalendaru je 01.03. Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prijam će biti u onoj zgradi u kojoj je proveo skoro dva mandata.

Gospodine Čoviću, vidimo se na prijamu kada obilježavamo dan kada smo na refendumu imali pitanje:

Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?

P.S Ili je ipak bolje i lakše za sviju da do tada odeš u mirovinu, kako sam i predložio prije nekoliko dana…


Bosnor.com

Komentariši