Ramiz Salkić sjajnim govorom žestoko kritikovao čitav sistem!

Bosnor.com

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić upozorio je danas da je nedopustiva i sramna porška i najava isplate naknade tzv. „stvaraocima RS“, i zbog činjenice što budžet bh. entiteta RS pune i preživjele žrtve genocida i drugih zločina.

– Time bi praktično žrtve plaćale naknadu pojedinim osobama koje su osuđene za ratne zločine – ukazao je Salkić u razgovoru za Fenu.

Ukoliko bi se to desilo, naglašava da bi direktno bili finansijski obeštećeni i rehabilitovani svi oni koji su kroz razne krizne štabove po općinama organizirali, planirali, podržavali, postrekivali pa čak i učestovali u ubistvima Bošnjaka.

– Takva praksa se mora zaustaviti, a preživjeli, udruženja, ustanove i organizacije, trebaju imati još snažniju podršku u njegovanju sjećanja na zločine, a posebno u širenju istine u cijelom svijetu – naveo je entitetski potpredsjednik.

Dodaje da je, uz podršku, najavljena i isplata naknade za ratni period za poslanike u prvom sazivu Narodne skupštine, tri člana Predsjedništva i članove Vlade RS, među kojima se također nalazi nekoliko osuđenih ratnih zločinaca, ali i osoba koje preživjeli sumnjiče za teške ratne zločine.


Bosnor.com

Komentariši