“Luka, znaš li da sa 19 godina ovo ne bi trebao da radiš?”

Bosnor.com

I protekle je večeri glavna zvijezda u NBA ligi bio Luka Dončić.

Iako je James Harden postigao 43 poena i imao triple-double, a Klay Thompson ubacio sedam trojki, ipak svi pričaju o mladom Slovencu koji je naprosto eksplodirao već u rookie sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Devetnaestogodišnji košarkaš Dallasa je u pobjedi nad Minnesotom 119:115 ubacio 29 poena uz 12 asistencija i osam skokova. Na kraju je riješio pitanje pobjednika trojkom na 23 sekunde prije kraja.

Legenda Mavericksa i komentator Derek Harper mu je postavio zanimmljivo pitanje:

“Luka, imaš 19 godina. Igrao si nekoliko godina u Evropi. Znaš li da ne bi trebalo da radiš stvari koje radiš sa 19 godina u prvoj godini u NBA ligi?”.

Upravo je Harperovo pitanje ili izjava najbolje opisala trenutnu sezonu Dončića u dresu Mavericksa. Znalo se da je veliki talent, da može puno, ali da će u prvoj sezoni raditi čuda, e to mnogi nisu baš očekivali.

Svi glasaju za Dončića

NBA liga je nekidan objavila nove rezultate glasanja fanova za All-Star utakmicu, a prvo što upada u oči je nevjerovatan plasman Luke Dončića.

Luka Dončić je do drugog presjeka sakupio 2,220.077 glasova, a na Zapadu više od njega jedino ima LeBron James – 2,779.812. Više od Dončića još jedino imaju Kyrie Irving i Giannis Antetokounmpo, ali oni se nalaze na Istoku.

Ovogodišnja All-Star utakmica igra se 17. februara u Charlotteu, a glasovi publike čine 50% izbora za startnu petorku. Preostali postotak dolazi od strane igrača i predstavnika medija. Ostatak rostera tradicionalno popunjavaju treneri, a vrijedi podsjetiti da od prošle godine nema igre između Zapadne i Istočne konferencije, iako iz obje konferencije dolazi isti broj igrača.


Bosnor.com

Komentariši