Kukić poručio Dodiku: Ovo što si sad dobio u Bosni ne bi ni ’45

Bosnor.com

“Sve ono što je proteklih sedmica i dana činio Dodik, od nepriznavanja BiH i priče kako će ona biti onakva kakva njemu odgovara ili je neće biti, sračunato je i s ciljem da u raspodjeli plijena dobije ono što je odavno zapikirao.

Ruku na srce, dobio je koliko se ni sam nije nadao. Ovakav nacionalni debalans u BiH nije postojao od ’45. godine. U ovom momentu imamo situaciju da su iz reda jednog naroda i predsjedavajući Zastupničkog doma, Doma naroda, VIjeća ministara, VSTV-a, SIPA-e, RAK-a…

Sve to Dodik je ostavio sistemom trgovine po principu ili će biti ovako ili BiH neće biti”, naveo je univerzitetski profesor Slavo Kukić.

Govorio je i o izborima u Mostaru, koji bi se, prema posljednjoj odluci Centralne izborne komisije, trebali održati 20. decembra.

“U vezi s dogovorom o Mostaru, za Mostarce je puno prihvatljivije da izbora ne bude nego da pristanu na rješenje koje će Mostar definitivno pretvoriti u mehanički zbroj dviju etničkih kasaba. Upravo to se dogodilo, uz blagoslov svjetskih centara moći, koji na takva rješenja u vlastitim zemljama nikada ne bi pristali. Cijenu toga će, nažalost, plaćati Mostar i Mostarci. To isto se sada pokušava nametnuti i Travniku.

Sve to najzad Vučić čini mimo poštovanja diplomatskih protokola, jer koliko znam, za dolazak u drugu zemlju postoje procedure koje se moraju ispoštovati, a koje Vučić potpuno ignorira.

Za njega, Vučić je ovdje svoj na svome. Dodik je karcinom na tijelu bh. države i njoj slijedi mučna borba po principu ‘karcinom odstraniti ili ćete on sam sahraniti'”, naveo je Kukić.


Bosnor.com

Komentariši