KAO DA SE DODIK NEŠTO PITA: Zvizdić sa Stoltenbergom o NATO putu BiH

Bosnor.com

Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je panelu u kojem je učestvovala njemačka kancelarka Angela Merkel, predsjednik Egipta Abdel Fatah al – Sisi i predsjednik Rumunije Klaus Johannis, a moderator je bio predsjedavajući Minhenske konferencije Wolfgang Ischinger

Visoke zvanice su pozvale sudionike na saradnju u svim oblastima sigurnosti i ekonomiji i na više globalnog multilateralnog partnerstva.

Predsjedavajući Zvizdić se na marginama konferencije kratko susreo i informisao generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o aktuelnoj situaciju u vezi sa usvajanjem prvog godišnjeg nacionalnog programa.

Učesnicima konferencije o sigurnosti, danas se obratio i potpredsjednik SAD Mike Pence.

Poslijepodne, predsjedavajući Zvizdić će prisustvovati panelu “Sigurnost u Jugoistočnoj Evropi – Dva koraka naprijed, jedan nazad”. Panelisti će biti predsjednici Srbije i Kosova, a moderator evropski komesar za politiku susjedstva Johannes Hahn.

Minhenska sigurnosna konferencija se završava sutra završnim obraćanjem predsjedavajućeg konferencije Wolfganga Ischingera.

Zvizdić je jučer na marginama konferencije kratko razgovarao i sa nekadašnjom državnom tajnicom SAD-a Madeleine Albright.

(SB/Vijesti.ba)


Bosnor.com

Komentariši