Genijalna mama oduševila svijet: Lekciju koju je očitala sinu (13) svako treba da pročita!

Bosnor.com

Svi roditelji čija su djeca odrasla ili su trenutno u tinejdžerskim godinama, znaju koliko to može biti stresno i naporno, a djeca tvrdoglava i puna prohtjeva.

To je vrijeme kada bi oni sve dali da dovoljno porastu i roditelje smatraju bezdušnim stvorenjima koja uživaju da ih kontrolišu, pa žele što prije da se osamostale.

Kroz sličnu situaciju prošla je i Australijanka Estel Hevišem.

Naime, njen sin Aron (13) pokrenuo je kanal na portalu Youtube, i preko njega počeo da zarađuje neznatnu sumu novca. Sa velikim ponosom saopštio je majci da je sada samostalan, a u svađi koja je uslijedila, istakao je da on sada sam zarađuje i da Estel više nema pravo da ga kontroliše i određuje šta će da radi.

Umjesto da nastavi svađu ili kazni dječaka, Estel je došla na genijalu ideju – napisala je sinu kratko pismo i sakrila njegove omiljene stvari.

Pročitajte pismo i shvatićete zašto je ovih nekoliko redova postalo pravi hit na internetu i zašto su roditelji širom sveta oduševljeni!

“Dragi Arone, s obzirom na to da si zaboravio da imaš samo 13 godina, a da sam ja tvoja majka, izgleda da ti treba jedna mala lekcija iz samostalnosti.

Pošto si mi sasuo u lice da sada zarađuješ, mislim da će ti sada biti lakše da otkupiš sve stvari koje sam ti ja kupila u prošlosti. Ako želiš svoje lampe, sijalice ili pristup internetu, moraćeš da snosiš dio troškova:

  • Stanarina: 430 dolara
  • Struja: 116 dolara
  • Internet: 20 dolara
  • Hrana: 150 dolara

Moraćeš još i da bacaš đubre ponedjeljkom, srijedom i petkom, kao i da počistiš i usisaš kuću. Jednom nedjeljno ćeš čistiti kupatilo, spremati sebi hranu i čistiti nered za sobom.

Ako ne uspiješ, naplatiću ti i usluge sluškinje u iznosu od 30 dolara za svaki dan kada ću ja to morati da uradim umjesto tebe.

Ako odlučiš da bi radije opet bio moje dijete, a ne moj odrasli, samostalni cimer, možemo da pregovaramo o uslovima.

Voli te mama”


Bosnor.com

Komentariši