Dodik tvrdi da Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje

Bosnor.com

“Srpski narod se zalaže za mir”, rekao je Dodik i dodao da srpska komponenta poštuje pravila službe

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je danas na svečanom dijelu obilježavanja pravoslavnog Božića u Kasarni ” Kozara” da Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje, kao i da je došlo vrijeme da sadašnja politička struktura RS sagleda srpsku poziciju u Oružanim snagama BiH i kako da se ona bolje pokaže.

“Srpski narod se zalaže za mir”, rekao je Dodik i dodao da srpska komponenta poštuje pravila službe, ali da politička struktura srpskog naroda želi da se tradicija Vojske RS bolje pokaže i da srpski narod Oružane snage BiH dožive kao svoje.

Dodik je rekao da se dosadašnja struktura u OS BiH nije založla da se srpsko prisustvo u OS iskaže na pravi način i da je došlo vrijeme da se to promijeni.

Govoreći o proslavi “Dana Republike”, Dodik je rekao da je Dan RS proslavljen u miru i da je neprihvatljivo da se 9. januar osporava, jer je kako je rekao, RS naša zemlja i zemlja svih koji u njoj žive.

Željka Cvijanović, predsjednica RS je rekla da je “Dan Republike” proslavljen mirno i ponovila da je osnovni zadatak da se obezbijedi mir, stabilnost i prosperitet RS.

(SB/NN)


Bosnor.com

Komentariši