DODIK NASTAVLJA S POZITIVNOM ŠOK TERAPIJOM: “Sutra razgovaramo o ponudi Turske za izgradnju mreže auto-puteva u BiH”

Bosnor.com

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je za sutra sastanak sa ministrima entiteta i u Vijeću ministara iz resora komunikacija i transporta radi razgovora o ponudi Turske za izgradnju mreže auto-puteva u BiH.

Dodik smatra da bi na ponudu koju Turska daje za izgradnju mreže auto-puteva u BiH trebalo odgovoriti tako što bi se sabrale sve ideje u BiH i predložile turskim investitorima koji su poslali signal da su spremni da finansiraju i podrže takav projekat. “Projekat će privući sigurno oko milijardu i po evra u narednih nekoliko godina i bitno je da mi brzo radimo, a to možemo, i da ne smetamo jedni drugima”, rekao je Dodik za BHRT.

On je poručio da niko ne bi trebalo da negira ovaj projekat, već da bi svi trebalo da ga podrže. Na marginama “Ekonomskog foruma BiH 2019”, koji se održava u Sarajevu, Dodik je rekao da u BiH, osim auto-puteva, postoje i energetski objekti.

Podsjećamo, Dodik se 19. februara sastao s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočom a Ekonomska saradnja BiH i Turske bila je dominantna tema tog sastanka. Kako je saopćeno nakon sastanka, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i turski ambasador Haldun Koč “složili su se da je neophodno intenzivirati saradnju u oblasti infrastrukture i izrazili spremnost da se započeti ili planirani projekti što prije realiziraju”.

slobodna-bosna.ba


Bosnor.com

Komentariši