Dodik napravio glupost pa se povukao od Krajišnika

Bosnor.com

Predsjedništvo DNS-a  donijelo je jednoglasnu odluku da povuče potpis sa sporazuma sa Asocijacijom stvaralaca Republike Srpske na čijem čelu je osuđeni Momčilo Krajišnik.

Kako su saopćili, potpis su povukli dok se ne postigne opći konsenzus “svih onih koji su doprinjeli stvaranju Republike Srpske”.

Čelnici političkih stranaka u RS-u, među kojima su bili Dodik i Mirko Šarović (SDS) na Palama su 21. jula potpisali izjavu kojom su se obavezali da će riješiti, kako je navedeno, pitanje “stvaraoca ovog entiteta”.

“Niko ko se trudi da budućnost Republike Srpske bude bolja ne smije zaboraviti sve ljude koji su rizikovali život da je stvore i zato nam je jako važan stav boraca i ratnih i vojnih invalida, porodice poginulih i nestalih i svih drugih žrtava rata nastalih u procesu stvaranje i odbrane Republike Srpske”, rečeno je na telefonskoj sjednici DNS-a.

Predsjedništvo DNS je sa žaljenjem konstatovalo, da su učesnici sastanka dovedeni u zabludu da postoji podrška Boračke organizacije takvom sporazumu, što se pokazalo netačnim.


Bosnor.com

Komentariši