DODIK NA ZATVARANJU EYOF-a SHVATIO DA JE U JEDINSTVU SPAS: “Poslali smo sasvim drugačiju sliku iz BiH, zajednički smo napravili ram za ljepšu sliku prema svijetu”

Bosnor.com

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras u Istočnom Sarajevu, na ceremoniji zatvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EЈOF/, da je zajednički napravljen ram za ljepšu sliku sa ovih prostora koja se šalje prema svijetu.

– Bilo je krajnje vrijeme da na ovaj način, zajedno, pošaljemo sliku sa ovih prostora, sasvim drugačiju od one koja je godinama išla. Ovo je bila prilika da se naši ljudi, kao tradicionalno dobri domaćini, pokažu u toj svojoj vrlini. Nadam se da će ovi mladi sportisti biti dobri promoteri upravo tog dobrog domaćinstva i naše dobre duše – naglasio je Dodik.

On je rekao da sve ovo ne bi bilo moguće bez dobre organizacije Organizacionog odbora i saradnje Istočnog Sarajeva i Sarajeva, kao i pomoći svih nivoa vlasti – Republike Srpske, Federacije BiH, do zajedničkog nivoa, Predsjedništva BiH i Savjeta ministara.

– Okupljeni oko ove ideje da igre budu održane uspješno svakako je bilo moguće animirati sve sa ljubavlju i željom da sve protekne na najbolji način – rekao je Dodik i zahvalio svima koji su doprinijeli da Festival bude uspješn.

On je naveo da je ovih pet dana bilo mjesto života na borilištima u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, na Bjelašnici i Јahorini.

– Ovo je bilo mjesto borbe za medalje pod zastavama država koje ste predstavljali. Neki te medalje nose kućama, a neki, opet, u tome nisu uspjeli za par sekundi ili samo za jedan mah. U svakom slučaju, ovdje su svi bili okupljeni oko velike stvari – proslavljali smo život – istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, svi, i oni koji su osvojili medalje, i oni koji nisu, uvijek će u srcu nositi ovu omladinsku olimpijadu jer je ovo jedan od prvih koraka koje će učiniti u svojoj uspješnoj karijeri.

Dodik je zahvalio organizatorima, svim dobrim ljudima i mladim sportistima i njihovim državnim savezima koji su obezbijedili logistiku da dođu na ove igre.

On je sportistima poželio srećan povratak kući, sa željom da ponesu najbolje moguće utiske.

– Želim vam svu sreću u životu. Živi i zdravi bili – poručio je Dodik.


Bosnor.com

Komentariši