Čovjek bez grama ljudskosti: Šta je Mile rekao o bilbordu u Trebinju

Bosnor.com

Milorad Dodik ponovo je svojom izjavom za glavu uhvatio svako razumno biće u Bosni i Hercegovini.

Naime, osvrnuo se Milorad na plakat koji je osvanuo na ulazu u Trebinje “Dobro došli u najljepši srpski grad”, odraz patriotizma.

Kakav bosanskohercegovački grad, nije sve BiH”, rekao je Dodik za Televiziju Pink.

Prema njegovim riječima, ponovo je to vještačka tema nametnuta iz Sarajeva. Očito da za njega drugog opravdanja nema, nego izmišljanje novih teorija.

Kaže Dodika da je to bijesna tema jer su bili bijesni zbog posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj gdje je uvijek rado viđen gost.

Kazao je da je jedna od eparhija koje je formirao Sveti Sava obuhvatala to hercegovačko područje, očito ne poznavajući ni gram historije, ali ni stida ni srama.

Priča mu se svodi na to da su zajednički projekti RS i Srbije važni, kao što je autoput, aerodrom u Trebinju, gradnja vrtića, škola, ambulanti…

Provokativni plakat na ulazu u Trebinje kao podrška Vučiću i Dodiku

Iz pravca Bileće prema Trebinju jučer je postavljen bilbord na kojem je plakat Trebinja i poruka “dobro došli u najljepši srpski grad”.

Ovaj sramotni čin dolazi nakon mnoštva reakcija na provokativnu izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom posjete u Banjoj Luci koji je Trebinje nazvao jednim od najljepših srpskih gradova.

Uslijedili su brojna oštra saopćenja iz kabineta predsjedavajućeg i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željke Komšića, zatim, SDA, SDP-a, DF-a i drugih stranaka.

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je stao u odbranu Vučića ponovivši da je Trebinje srpski grad.

On se ujedno i obrušio na navedene stranke koje su ovu izjavu kritikovali. Budući da je i gradska uprava Trebinja stala iza Dodika, nije teško zaključiti ko bi mogao stajati iza navedenog plakata ili ga podržati..


Bosnor.com

Komentariši