Zahirović: Ne možemo biti kažnjeni, krivac je delegat!

Bosnor.com

Mnogo bure stvorile se nakon meča naše rukometne reprezentacije protiv Švicarske. Slavili smo 21:15, te izborili plasman u baraž, ali zbog nastupa Tomislava Nuića koji se nije našao u zapisniku, mogli bismo ostati i bez baraža.

Odluka još uvijek nije donesena, a SportSPort.ba je kontaktirao i direktora RS BiH Amir Zahirović.

“Mislim da je žalba neopravdana. Mi smo predočili spisak od 16 igrača, dostavili 16 pasoša, a zašto se Nuić nije našao u zapisniku, to ne znamo. Mi ne možemo biti kažnjeni, krivac je delegat”, kazao je Zahirović.

“Švicarci su u prvom meču bili nekorektni, nisu nas čak ni pozdravili. Na press konferenciji nakon meča su rekli da nismo nikome interesantni. Pokušavaju sada za zelenom stolom da dobiju meč, a veoma su jak savez, organizovana zemlja, jedna od najbogatijih u Evropi. Vjerovatno ne mogu doći sebi da smo ih porazili u dva meča, ali zaista sve osim ovog priznavanja ovog rezultata koji je i ostvaren bi bio presedan”, dodao je Zahirović.

“Kriv je delegat i mislim da će tako da se i potvrdi. Naši ljudi su na sastanku i očekujemo prve informacije”, dodao je na kraju razgovora ljubazni Zahirović.


Bosnor.com

Komentariši