VIDEO Dragan Lukač optužuje Govedaricu da je u ratu bio dezerter, a evo šta je on radio

Bosnor.com

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Banjaluci da je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica dezerter i pozvao sve časne borce koji su stvarali Republiku Srpsku da traže njegovu ostavku.

Lukač je ocijenio da je žalosno što SDS, koji je na početku posljednjeg rata bio svesrpski pokret, danas vodi dezerter koji takvu funkciju ne zaslužuje i koji partiju vodi u potpunu propast, piše Slobodna Bosna.

“Govedarica je kada je dovoljno odrastao i postao muškarac, ili je barem trebalo da bude takav, te postane pripadnik slavne Vojske entiteta Republike Srpske, podvio rep i pobjegao u Srbiju. Kada je bilo bombardovanje Srbije onda je pobjegao u nazad u RS”, rekao je Lukač novinarima upitan da prokomentariše zahtjev opozicije da podnese ostavku na finkciju ministra unutrašnjih poslova.

On je naglasio da svaka vlada u svijetu ima neka pravila u određenim situacijama.

“Na primjer. Vlada SAD ima pravilo da ne pregovara sa teroristima, a ja kažem da kao član naše Vlade ne pregovaram sa dezerterom. Nažalost, pod određenim okolnostima Govedarica se našao da vodi SDS u kome ima mnogo časnih boraca Vojske RS koji su svojom krvlju stvarali entitet RS”, dodao je Lukač.

Podsjetimo, u javnosti je nedavno objavljen snimak na kojem se vidi kako jedan od članova aktuelne Vlade RS-a maltretira Bošnjaka i naređuje njegovo “odvođenje”. Riječ je o ministru MUP RS-a Draganu Lukaču, koji je tokom rata bio ratni komandant Banjalučkog odreda Specijalne brigade policije RS.

Specijalna policija RS-a ostat će upamćena po počinjenin brojnim brutalnim zločinima.

Na ratnim snimcima napada Vojske Republike Srpske na predgrađe Bihaća, vidi se aktuelni ministar Dragan Lukač.

Na drugom video snimku vidi se kako Lukač i njegovi vojnici maltretiraju zarobljenog mladića Nedžada Dizdarevića. Lukač je, kako se čuje i vidi na snimku naredio da Nedžada odvedu. Nesretni mladić nakon odvođenja je zaklan.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)


Bosnor.com

Komentariši