Sukob migranata u Velikoj Kladuši: Libijac nožem povrijedio Palestinca

Bosnor.com

Policiji u Velikoj Kladuši jučer je prijavljeno da je u jednom restoranu, koji se nalazi u sklopu tržnog centra u tom gradu, izbila tuča između više stranih državljana, od kojih je jedan povrijeđen.

Dolaskom na mjesto događaja, policija je zatekla povrijeđenog W. S. (22) iz Palestine, koji je zadobio povrede na lijevoj nozi, nanesene nožem.

– On je hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici Bihać, gdje su mu konstatirane lakše povrede, dok se osoba koja ga je napala hladnim oružjem i nanijela mu povrede udaljila u nepoznatom pravcu – kazala je glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

Ona je dodala da su sve osobe koje su zatečene u restoranu strani državljani – migranti, koji su kod sebe posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje azila u BiH.

– Policijski službenici identifikovali su osumnjičenog i pronašli ga, a radi se o Z. S. (33) iz Libije, nad kojim je i zavedena kriminalistička istraga – kazala je Galić. Pronađen je i nož, koji je osumnjičeni u međuvremenu bio odbacio.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nanošenja lakše tjelesne povrede nastavljaju istražitelji Odjela krim-policije PS Velika Kladuša.

O slučaju je obaviješteno i kantonalno tužilaštvo, kao i sve nadležne institucije, s obzirom na to da su u pitanju strani državljani.

Izvor: Faktor


Bosnor.com

Komentariši