Radončićev Avaz podržava Hrvatsku u izgradnji Pelješkog mosta i morsku blokadu BiH

Bosnor.com

Kaju li se oni koji su podržali Fahrudina Radončića u medijskom, a posebno u političkom smislu? Kaju li se što sada snagom njihovih glasova Radončić, Damir Arnaut i ostali mnogobrojni članovi SBB, raspoređeni na svim nivoima vlasti, ruše OSA-u, Ustavni sud BiH, Vijeće ministara BiH?

Da li će se sutra kajati ako BiH ostane bez pristupa međunarodnim morskim vodama u Neumu? Upravo je to najnoviji cilj Radončićevog SBB-a i Avaza.

„SDA pokušava izazvati vještačku krizu zbog Pelješkog mosta“, samo je jedan od naslova tekstova koje Avaz plasira s ciljem zaštite interesa Hrvatske i Dragana Čovića. Kako se ovih dana moglo čuti u svim patriotskim medijima, pa čak dijelom i u RS-u, BiH ima pravo da bude pomorska zemlja, da joj se ne stavljaju barijere na trasi prema međunarodnim vodama. Slijedom toga, naša zemlja ima pravo tražiti obustavu gradnje mosta.

Upravo tada se aktivira Avaz i štiti Hrvatsku jer je bitno oslabiti BiH na svaki mogući način. Radončićevi novinari, osim što žele zatvoriti bh. izlaz prema moru, Kenan Kešmer i Sead Numanović, lažu javnost pa tvrde da su institucije BiH pristale na izgradnju mosta i njegove dimenzije. Kao što je nedavno rečeno, Predsjedništvo nikada nije odobrilo gradnju, već je bilo protiv nje.

Ovaj dvojac još nešto podvaljuje. Navode odgovor Evropske komisije koja je pristala na sufinansiranje izgradnje Pelješkog mosta. „Projekt je pripreman u konsultacijama s vlastima BiH.“ Kao što se vidi, projekt je pripreman, ali nije odobren od strane vlasti BiH, kao što to Avaz želi izjednačiti.

Ovaj novi Avazov propagandni udar za cilj ima stvaranja otpora javnosti prema težnjama probosanskih politika da zaštite BiH i izlaz na more kod Neuma. Ukoliko stvore značajan dio takvog javnog mnijenja, Dragan Čović i Hrvatska imat će argument više za svoje projekte blokiranja Neumskog akvatorija.

Nemoguće je nabrojati koliko puta je Radončić pokazao da štiti velikosrpske, al i velikohrvatske interese. Nemoguće je, isto tako, shvatiti one koji vole BiH, koji su se borili za nju, a podržavaju Radončića i vjeruju Avazu pa čak i kada otvoreno želi blokirati bh. izlaz na otvoreno more.


Bosnor.com

Komentariši