Predavanje Komšića u Ljubljani: ‘Budućnost BiH i kako ubrzati integracije EU i NATO’

Bosnor.com

LJUBLJANA, (Patria) – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić govorit će u ponedjeljak u Ljubljani na konferenciji „Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije EU i NATO?“ koji organizira Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES).

„Poslije Općih izbora u Bosni i Hercegovini, koji su održani 7.oktobra 2018. godine, država se ponovno našla na raskrsnici između političkih snaga, koje su za ulazak u EU i NATO i između onih koji se tome suprotstavljaju. O aktualnim događanjima i o budućnosti Bosne i Hercegovine na putu u EU i NATO predavat će Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine“, saopćeno je iz IFIMES-a, koji podsjeća da su njegova nastojanja usmjerena ka jednakopravnosti svih građana Bosne i Hercegovine, bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost.

„U svojem predavanju će govoriti o tome kako ubrzati put Bosne i Hercegovine u EU i NATO i kako ojačati regionalnu i susjedsku suradnju“.

Predavanje će biti na jezicima naroda u Bosni i Hercegovini, poslije predavanja slijedi razgovor, kojeg će voditi doc. dr. Zijad Bećirović i Bakhatyar Aljaf.


Bosnor.com

Komentariši