Fotografija djevojčice koja gura oca u kolicima krije priču koja topi srca

Bosnor.com

Adam Tatalović, jedan od članova tima srbijanske košarkaške reprezentacije, sasvim je slučajno u brdskim predjelima Srbije naišao na prizor koji mu je slomio srce i pokrenuo u njemu želju da pomogne.

Dok je obilazio manastire na tom području, Tatalović je ugledao djevojčicu kako uzbrdo gura invalidska kolica u kojima se nalazio njen otac.”Automobili i kamioni jurili su pored njih, no njihova odlučnost i međusobna ljubav ovaj trenutak je učinila tako emotivnim… Stao sam čim sam ih ugledao i ponudio prijevoz, no otac je samo odmahnuo rukom. Vozio sam još pet kilometara i shvatio da u blizini nigdje nema sela pa sam se okrenuo i vratio. Ponovno sam pitao oca mogu li ih povesti, na što mi je on odgovorio da oni radije hodaju.To me ostavilo bez riječi.

Volio bih da sam mogao učiniti nešto više i nadam se da ovo nije njihov svakodnevni život. Dio mene želi pronaći ovu obitelj i pomoći im. Odrastao sam u SAD-u, i kad vidim ovo shvaćam koliko sam blagoslovljen… Nadam se da to shvaćaju i svi koji ovo čitaju te da pružaju ruku pomoći onima kojima treba”, napisao je Tatalović u opisu emotivne fotografije koja prikazuje kćer i oca u invalidskim kolicima. Njegova objava ipak je pokrenula stvari, tačnije pravi val dobrote.

Nakon tri sedmice, Tatalović je uspio stupiti u kontakt s ovom porodicom uz pomoć srbijanskih medija i humanitarne organizacije 28. jun.

Posjetio ih je i pokrenuo dobrotvornu akciju za pomoć ovoj porodici iz Studenice u središnjoj Srbiji. Otac je, zahvaljujući Tataloviću i ostalim dobročiniteljima, dobio motorizirana invalidska kolica, a porodica neke svakodnevne potrepštine.

Izvor:radiosarajevo.ba


Bosnor.com

Komentariši