Ajla Oruč, sestra poginule Lejle, probudila se iz kome

Bosnor.com

Ajla Oruč, sestra 17-godišnje Lejle, koja je izgubila život nakon stravične saobraćajne nesreće na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, probudila se iz kome. Ovu informaciju potvrdio nam je Ajlin otac Vahidin Oruč.
Almir Ejubović (20), koji je osumnjičen da se BMW-om X5 29. juna velikom brzinom zakucao u metalni stub, gdje su poginule tri djevojke Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), pritvoren je.Iz smrskanog vozila koje se skoro prepolovilo tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci koji su morali rezati lim.
Lejla Oruč, koja je još davala znake života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći.Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Tužilaštva, te odredio jednomjesečni pritvor Almiru Ejuboviću (20), vozaču koji je skrivio saobraćajnu nesreću.Pritvor mu je određen zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti, a na teret mu se stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, koje je za posljedicu imalo smrt više osoba.Ovu informaciju potvrdila nam je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. Ejubović je upravljao automobilom “BMW X5”, kojim je pri velikoj brzini probio ogradu na autoputu A1 Sarajevo – Zenica, u mjestu Butile i udario u metalni stub pored ceste.


Bosnor.com

Komentariši